Flat renovation _15 Megalou Aleksandrou Avenue_Thessaloniki

This is a partial flat renovation that refers to the kitchen, the main bathroom and all the closets of a 140 square meter family apartment, on the 6th floor of 15 Megalou Aleksandrou avenue, in a 70’s building , in Thessaloniki.

We tried to achieve a mixed atmosphere of  “modernity” and “classicality”, having in mind not to disturb the simplicity of the rest of the space. Thus, we indulged ourselves in an everyday, simple and elegant design, based on the two colors, that the house already had: white and the natural color of oak wood. The use of shiny coated wooden boards and white painted metal, combined with the fine porcelain washbasin and the inox steel equipment, created the perfect environment for the kitchen.

_MG_0013

_MG_0019 _MG_0058 _MG_0049

The kitchen, in total 10 square meters, is designed as “a thick line” in the middle of the room, in order to work from both sides. The preparation of the meal is made from the sink side, while serving is done from the other side, where the user can also use stools to enjoy a quick meal onto the wooden surface. Above the main kitchen bench, a linear metallic self  is put to facilitate the hanging cooking pots and equipment. Next to the fridge, a light grey closet is provided for storing food, and together it serves as a volume that separates and encases-in, the fridge from the rest of the synthesis._MG_0060 _MG_0051

_MG_0039

Two hanged white metallic selves, add more self storage space and create a quick serving spot for breakfast and coffee equipment, as the owner wanted.

_MG_0057

_MG_0041

The bathroom, in total 5 square meters, has a full height mirror with a tab coming out of it. White storage closets, store everything the user needs in a bathroom and leave the space tidy and calm. _MG_0026 _MG_0065_green Having a base line of wooden boxes on wheels, serving as multi-functional storage space, the wardrobes are designed with a full height elevation, devided into 4 doors. The color of “sand” of the wall, which already existed, fits perfectly with the color palette. _MG_0036 _MG_0079